Verlichting

Verlichting

De lampen in de collectie zijn grotendeels ontworpen in de art nouveau en art deco periode, aangevuld met design verlichting uit de twintigste eeuw. Een deel van de lampen is origineel, dat wil zeggen authentiek uit de periode. Het andere deel - de Giso verlichtingsserie - bestaat uit remakes van de lampen uit de jaren 1920 -1940. 

art deco lampen authentiek

De originele lampen omvatten een steeds wisselend aanbod van ondermeer art deco hanglampen - wand - tafel - of staande lampen. Verder verkopen we de uit Engeland afkomstige originele anglepoise en counterpoise lampen zowel onopgeknapt als volledig gerestaureerd (gepolijst en verchroomd), beide zowel als tafelmodel als in verrijdbaar staand model (de zogenaamde trolley modellen). Meer informatie bij: originele verlichting.

De 'remakes' uit de Giso verlichtingsserie beslaan een zeer gevarieerd aanbod van repro lampen; nu gemaakt naar een ontwerp uit vroegere tijden. Het voordeel van deze serie is de vrijheid die de klant heeft om zelf een harmonieus geheel aan verlichting samen te stellen. De pendels van de hanglampen zijn in verschillende lengte maten en uitvoeringen (mat nikkel, glansnikkel of messing) verkrijgbaar en kunnen op maat worden gemaakt. Dit geldt ook voor de armaturen waarmee de verschillende glazen kappen aan het plafond bevestigd worden. De foto's op deze internet site geven een indruk hiervan, in onze winkel zijn nog veel meer andere lampen te zien. Meer informatie bij: Giso lampen